AC Group – servis Klime


Servis i održavanje klima uređaja

Tehničke razlike su minimalne, ekološka komponenta je bitna. Zato se u sve automobile od 2017-te nadalje obavezno ugrađuje R1234YF (2,3,3,3-tetrafluoropropen). Plin R134A (1,1,1,2 – tetrafluoroetan) se raspadne u atmosferi za oko 10 godina i znatno doprinosi efektu stakleničkih plinova. R1234YF ima puno brže vrijeme raspada.

Početkom 2012. godine počela su se proizvoditi vozila s klima uređajima koja koriste novi plin R1234YF. Novo rashladno sredstvo je razvijeno prije svega zbog očuvanja okoliša. Ekološki freon se počeo koristiti 2013. godine, a proizvođači vozila su ga obavezni koristiti od početka 2017. godine. Većina novih vozila na našem tržištu posjeduju klima uređaj s novom vrstom plina.

Novi freon R1234YF je razvijen u skladu s ekološkim normama i nije agresivan prema životnom okolišu. Prilikom eventualnog curenja sustava klime, plin se brzo razlaže na komponente koje nisu štetne za okoliš. S druge strane je zapaljiv i potrebno je pažljivo rukovanje te najnovija servisna oprema za bezbrižno servisiranje klima uređaja.

rezervirajte svoj termin

 
 

Add your comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)